Friday, 1 March 2013

D.I.Y Bunga Pahar Akikah

Untuk anak 1st ni memang I da pasang azam nak buat majlis akikah. So, kate orang kalau dah niat kenela tunaikan. Xgitu? Hihi.. so, I xtau gender my baby yet, lagipun doc pon xpasti.. tapi I rase macam ehem2 je… hahaha…

My target nak siapkan 100 bunga pahar sebelum bulan 7

Setiap bulan nak siapkan 20-30 cucuk. Sekarang da masak bulan 3, baru 12 cucuk siap. Aiyak.. hahaha.. paham-paham je la… mood ibu mengandung ni kadang2 swing, kadang2 rajin yang amat, kadang-kadang ‘rajin dalam kurungan’ hihi…
I bgtau en somi, I nak letak sesuatu yang unik kat atas bunga pahar, so en somi setuju.

I memang dah lame plan nak buat bunga pahar tok my baby sebab mase I kawin dulu, I xsempat buat untuk diri sendiri L so belajar dari pengalaman. Nak prepare awal.. hahaha.. prepare majlis akikah macm nak prepare wedding gamaknye.. sabo je la :p

Ok, let c the picture :

Yang ni xsiap deco lagi… kiranya baru 90% done… tunggu hasilnye di majlis akikah nanti :)



1 comment: